STRIP

Želiš li naučiti crtati strip – nastavak suradnje na projektu Pretežno vedro

U sklopu projekta Pretežno vedro u kojem sudjeluje i naša škola, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split ove godine organizirane su radionice i edukacija IZRADE STRIPA pod stručnim vodstvom iskusnih crtača.Osim djece Maestrala na istu edukaciju pozvani su i svi zainteresirani učenici naše škole. Radionice kreću ovog četvrtka, 17. listopada i trajat će otprilike 6 tjedana. Održavat će se dva puta tjedno, četvrtkom u 20h i subotom u 17h, u prostorima Info zone. Svi zainteresirani učenici neka se jave nastavnicima praktične nastave ili školskom psihologu za detaljnije informacije!!!

Osim stripa, u sklopu poticanja emocionalnog razvoja, učenici četvrtog razreda smjer grafički tehničar pripreme su zajedno s prof. Tinom Tocigl osmišljavali i dizajnirali plakate pod sloganom „Ne pitam, slušam…“, koji nam šalju poruku da se zapitamo slušamo li dovoljno mlade. Plakati su prigodno napravljeni za Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada. Posebno se istaklo nekoliko plakata koje možete pogledati u galeriji slika. Više informacija o mentalnom zdravlju i svim ovim aktivnostima možete pogledati i „lajkati“ na facebook stranici „NE ovisni ĐIR“.

Galerija slika,

Aktivnosti se nastavljaju i u području likovne umjetnosti jer pod vodstvom prof. Tanje Ukas, učenici trećeg razreda aranžersko-scenografskog usmjerenja izrađuju šešire na temu: „Kada misli vrludaju“. Taj slogan vrijedi i za naše srednjoškolce pa je psihologinja posjetila učenike i popričala s njima o njihovim mislima i istražila kuda to misli vrludaju. Šeširi još nisu gotovi, ali možete vidjeti slike koje će vam pokazati kako nastaju.

Galerija slika,