volontiranje

Volonteri u akciji s korisnicima COO „Juraj Bonači“

Vrijedni volonteri Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju su i u ovoj školskoj godini nastavili s uključivanjem u humanitarne akcije. S obzirom da su se u dosadašnjim aktivnostima sprijateljili s korisnicima centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, odlučili su im pomoći i u berbi maslina.

U nastavku možete pročitati što o akciji kaže volonterka Ivana, učenica trećeg razreda naše škole.
„24. listopada 2013. zajedno s psihologinjom  smo posjetili dnevni centar Juraj Bonači na Firulama. Uz Đorđevo pjevanje Jolinih hitova, organizirano branje maslina prošlo je u poprilično vedrom raspoloženju. Spojili smo ugodno s korisnim, pomogli našim prijateljima i dobro se zabavili. No, nažalost vrijeme je izrazito brzo proletjelo pa smo cijelu akciju odlučili zapečatiti jednom velikom zajedničkom  fotografijom. Naš trud nagradili su zagrljajem, toplim osmijehom, pokojim poljupcem, ali i porcijom kolača. Nadamo se da će se njihova želja da ponovno dođemo što prije ostvariti te se unaprijed radujemo ponovnom susretu.“
Osim što pomažete onima kojima je pomoć potrebna, volontiranje je izvrsna prilika za upoznavanje, druženje i zabavu. Zato planiramo nove volonterske aktivnosti, a svi zainteresirani učenici mogu se javiti školskoj psihologinji kako bi se pridružili volonterskoj grupi.

Galerija slika