Predstavljanje projekta ”OD PRVOG DANA…LJUBAV I DISCIPLINA”

Dana 10. travnja 2013. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održano je predstavljanje projekta ”Od prvog dana…ljubav i disciplina”. Nositelj projekta je Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a sudionici su DV Marjan iz Splita te DV Cvrčak iz Solina.U projekt su se na različite načine uključili i učenici naše škole. Naši su grafičari napravili grafičku pripremu priručnika, a prof. Tanja Ukas je pomogla u uređenju prostora za predstavljenja projekta. Djeca iz DV Cvrčak su posjetila našu školu te su od prof. Ivane Pavić i učenika 2B razreda ,smjer dizajner keramike dobila poduku o radu s keramikom.

Učenice 3B i 4B razreda, smjer dizajner keramike i aranžersko-scenografski dizajner, su se kroz nekoliko posjeta DV Marjan, kuća Potočnica  zbližile s djecom te su im  pomogle na samom predstavljanju projekta u izvođenju točke pod nazivom ’’Što sve ruka može?’’. Poslana je poruka o rukama koje grle i štite, koja je razumljiva kroz pokrete i na svim jezicima svijeta bez obzira na dob i generacije.

Na predstavljaju su i djeca DV Cvrčak, dječja kuća Salona  i Labud pokazala kako se u ranoj dobi stvaraju pozitivne navike kroz igru i pjesmu. Čuli smo i što djeca kažu o postavljanju granica.

Voditeljica projekta prof. Mirela Grbić je upoznala prisutne s ciljem projekta i provedenim aktivnostima. Prezentiran je priručnik koji je nastao u sklopu projekta, a kojeg možete preuzeti i na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Kroz predstavljanje su korišteni i radovi naših učenika. Maturalni rad Anđele Mikas, smjer  aranžersko-scenografski dizajner pod nazivom ”Izlog tenisica” je poslužio kao motiv koji se provlači od najranije dobi i kroz različite dječje priče, a tzv. ”Potraga za patikama” traje i dalje. Unikatne stolice učenika smjera dizajner unutrašnje arhitekture nastale pod mentorstvom prof. Krstinića, dobile su novu funkciju pod nazivom ”Stolice za razmišljanje” te su bile kutak u kojem su se za vrijeme predstavljanja projekta družili učenici i djeca.

Ukoliko želite vidjeti dječje i učeničke radove nastale kroz različite aktivnosti u periodu 2011/2013, možete ih razgledati u Gradskoj knjižnici Marka  Marulića u vremenu od 10.4.-22.4 2013.