Suradnja mladih i najmlađih kroz projekt ”Od prvog dana…ljubav i disciplina”

Naši su učenici i profesori ponovo odlučili pomoći drugima i to ovoga puta onima najmlađima. Naime, nakon suradnje na dva uspješna projekta sa Službom za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dogovorili smo suradnju i u novom projektu pod nazivom “Od prvog dana …ljubav i disciplina”.Sudionici projekta su i DV Marjan iz Splita te DV Cvrčak iz Solina. Cilj projekta je skrenuti pozornost na postavljanje granica i uspostavljanje kontrole djece predškolske dobi, kao sastavnog dijela samopoštovanja. U sklopu projekta realiziran je niz kreativnih radionica s djecom i roditeljima na temu discipliniranja i pravila ponašanja. Rezultat je priručnik za roditelje i odgajatelje “Od prvog dana…ljubav i disciplina”. Kako bismo im pomogli u projektu, angažirali smo naše grafičare koji su napravili grafičku pripremu priručnika.
Osim toga,djeca iz DV Cvrčak su nam 21.ožujka došla u posjet kako bi vidjela čime se mi to bavimo u školi. Najviše ih je zanimala izrada proizvoda od keramike,jer i sami s njom rade u svome vrtiću. Dobili su poduku od profesorice i učenika i uživali su gledajući kako to naši učenici rade. Jako im se svidjelo druženje i obilazak drugih radionica u kojima rade naši grafičari i dizajneri. Dogovoren je i ponovni posjet našoj školi u kojem će se i sami okušati u radu uz pomoć naših učenika. Napomenimo još da su dječica bila jako zadovoljna, puna pitanja i komentara te da jedva čekaju kad će nam opet doći.

Učenice 3b i 4b razreda, smjer dizajner metala, dizajner keramike i aranžersko-scenografski dizajner su odlučile pomoći najmlađima na predstavljanju projekta. Kako bismo im u tome pomogli, posjetili smo djecu iz DV Marjan (Kuća Potočnica), te smo ih razveselili sa slatkišima, međusobnim druženjem i igrom, a i uvježbavanjem točke koju će izvesti zajedno s našim učenicima, pa možemo zaključiti da je ovo samo početak jedne divne suradnje između naših mladih srednjoškolaca i onih najmlađih. Dogovorili smo se da ćemo im za prezentaciju projekta posuditi i unikatne stolice koje izrađuju naši učenici dizajneri unutrašnje arhitekture, te neke radove aranžersko-scenografskih dizajnera.
Nećemo vam sve otkriti, dođite na prezentaciju projekta koja će se održati 10.travnja 2013. u 12:30 u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu i uživajte u suradnji malenih i srednjoškolaca .
Za kraj napominjemo da se još uvijek, ukoliko ste zainteresirani možete priključiti projektu , a trebate se samo javiti u ured psihologinje.