Izlet u Milano na Milanski Sajam namještaja – I SALONI

Učenici naše škole su otputovali u Milano na Sajam namještaja, koji je jedan od najvažnijih i najprestižnijih smotri takvog tipa u svijetu.Preko 1.500 izlagača je prikazalo svoje najbolje izdanje, od kojih je oko 80% domaćih proizvođača i dizajnera. Poslije talijanskih, najprisutniji su bili španjolski, zatim njemački i proizvođači iz Egipta i Francuske.

Pod okriljem Sajma su bile organizirane izložbe Salone Internazionale del Mobile i Salone del Complemento d’Arredo – Međunarodna izložba namještaja i prateće opreme, Eurocucina – Međunarodna izložba kuhinja, Salone Ufficio – od ove godine Međunarodno bijenale radnog prostora i kancelarijskog namještaja, zatim Salone Internazionale del Bagno – Međunarodna izložba kupaonica i Salone Satellite – nove ideje dolazećih generacija.

Izložba namještaja i prateće opreme bila je predstavljena u 7 od 12 paviljona i podijeljena u tri kategorije: dizajn, klasika i moderno. Popis brendova činila su zvučna imena kao npr: Giorgetti, Baxter, Poliform, Flexform, Minotti, Molteni & C, Flou, Fendi…

Osim Sajma učenici su obišli i Milano, a u povratku su se zaustavili u Veroni koja ih je posebno oduševila, osobito Julijina kuća gdje su ostavili svoje ljubavne poruke i u tako prekrasnom raspoloženju krenuli za Split.