3D – dizajn

Potpisan Ugovor za provođenje projektnih aktivnosti projekta „3D dizajn“

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 23. listopada 2015. godine, održano je svečano uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja “Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“ koji će na temelju Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. biti financiran iz Europskog socijalnog fonda.Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 25 696 515,81 kuna, kojima je cilj uspostaviti programske, kadrovske i materijalne uvjete u gimnazijama koji će omogućiti stjecanje dodatnih kompetencija u prioritetno odabranim područjima matematike, prirodoslovlja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ovo je ujedno prvi natječaj financiran iz Europskog socijalnog fonda koji obuhvaća isključivo gimnazijsko obrazovanje. Provedba projekta doprinijet će sustavnom radu na Cjelovitoj kurikularnoj reformi koja je usmjerena razvoju temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje (razvoju jezičnih, prirodoslovnih, matematičkih, digitalnih, socijalnih, poduzetničkih, građanskih kompetencija te učenju učenja) s jasno definiranim odgojno-obrazovnim ishodima koji su usmjereni na znanja, ali uključuju i stjecanje vještina.

Svečanoj dodjeli ugovora nazočio je ravnatelj naše škole prof. Ivan Kovačević kao predstavnik nositelja školskog projekta „3D dizajn“.

Uspješnim dobitnicima ugovore su uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu: www.strukturnifondovi.hr

“Ulaganje u budućnost”

Sadržaj ovog emitiranog materijala isključiva je odgovornost Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.