dizajneri

Dizajner unutrašnje arhitekture

Dizajner  unutrašnje arhitekture osposobljava se za samostalno projektiranje i izradu projektne dokumentacije pri  uređenju unutrašnjih prostora različitih namjena (stambenog, poslovnog i sl.) uključujući i opremu prostora dizajniranim, unikatnim namještajem . Učenik tijekom svog školovanje stječe znanja koja mu omogućavaju  rad u dizajnerskim i arhitektonskim  uredima ili  kao savjetnika  za uređenje interijera . Četverogodišnjim obrazovanjem u ovom zanimanju  stječu se uvjeti za nastavak  školovanja na fakultetima arhitekture,dizajna i njima srodnim fakultetima.

Od budućih učenika  traže se određene sposobnosti:osjećaj za prostor,njegovu funkciju i namjenu,estetski osjećaj za formu i boju, talent za crtanje.

Završetkom srednjoškolskog obrazovanja ovim zanimanjem stječe se  sposobnost  za oblikovanje i minimalne intervencije u prostoru, savjeti pri uređenju prostora.


Rang lista za upis u drugi razred definirana je Pravilnikom o razredbenom postupku nakon završenog prvog razreda (pripremnog) u obrazovnom sektoru Likovna umjetnost i dizajn

 

Nastavni predmeti i tjedni broj sati po razredima:

plan_i_program_dizajner_unutrasnje_arhitekture

 

Radionice

 

Crteži

 

Završni radovi