camera1

Medijski tehničar

Veliki broj novih uređaja koji su se u posljednjih nekoliko godina pojavili u svakodnevnoj upotrebi stvorili su potrebu za obrazovanjem zanimanja Medijski tehničar. Zajedničko svim tim uređajima, aplikacijama ili softverskim proizvodima su multimedijski elementi tj. integracija teksta, slike, zvuka, videa i animacije  u jednu cjelinu (izvedeno na bezbrojne načine i u svim mogućim kombinacijama).
Ovo usmjerenje nudi učenicima cjeloviti trening u dinamičnoj praksi dizajniranja i izrade web stranica i multimedijskih prezentacija, programiranja Internet aplikacija, izradi baza podataka, te upravljanju računalnim mrežama.Osim savladavanja tehničkih elemenata izrade multimedije, program je baziran i na tome da se kod učenika razvije vizualna estetika kroz učenje o likovnosti, umjetnosti i dizajnu.
Učenici se nakon završenog obrazovanja mogu aktivno uključiti u tržište rada sa svojim stečenim znanjima i vještinama te ostvariti dobre rezultate ili mogu nastaviti školovanje na nekom od srodnih fakulteta.

 

UVJETI ZA UPIS

Razredno odjeljenje broji 12 učenika.

Predmeti posebno važni za upis (VII. i VIII. razred):

  • Hrvatski jezik,
  • Matematika,
  • Prvi strani jezik
  • Fizika
  • Tehnička kultura
  • Likovna kultura

Upisu u zanimanje prethodi dodatna provjera darovitosti za likovno izražavanje.

 

NASTAVNI PREDMETI I TJEDNI BROJ SATI PO RAZREDIMA:
Prema novom programu (1. , 2. i 3. razred)

plan_i_program_medijski_tehnicar

 

 

 

UČENIČKI RADOVI
mentorica: Duška Boban

Riva“,vježba – g4m 2007/2008.,

Adam i Eva“, maturalni rad iz napredne animacije – g4m 2008/2009.,