naslovna_gimnazija

Gimnazija održivog razvoja

Program Gimnazije održivog razvoja je koncipiran kao gimnazijski program u trajanju od 4 godine nakon čega učenici obvezno polažu ispite državne mature. Gimnazija održivog razvoja pruža učenicima mogućnost stjecanja vrlo širokih općeobrazovnih znanja kao i osnovnih tehničkih i stručnih znanja.
Na taj se način omogućuje upis na sve visokoškolske ustanove, a posebice na tehničke fakultete. Naime, program je namijenjen učenicima koje zanima prirodoslovlje, tehnika i nove tehnologije. Učenici imaju priliku razvijati specifične interese i potencijale te se usmjeriti prema fakultetima koje planiraju pohađati, posebice na fakultete elektro-energetskog, strojarskog, kemijsko-tehnološkog, arhitektonskog i građevinskog usmjerenja. Kroz školovanje stječu znanja za polaganje državne mature, kvalitetnu pripremu za prijamne ispite na fakultetima kao i predznanja za nastavak školovanja.
Zanimljivost gimnazije održivog razvoja je mogućnost izbora između tri različita modula u trećem razredu:

  • M1-eko održivost;
  • M2-energetska održivost;
  • M3-održiva gradnja.

Stručni moduli učenicima omogućuju stjecanje znanja i kompetencija iz područja održivog gospodarenja vodama i otpadom,  ekonomski održive proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, održivog korištenja energetskih sustava te gradnje objekata koji ne zagađuju okolinu i osiguravaju zdravlje za pojedinca i društvo.
Predmete iz općeobrazovnog dijela svi će učenici pohađati zajedno, a stručne predmete će zasebno pohađati učenici različitih modula pri čemu jedan modul može izabrati najviše 12 učenika.


plan_i_program_gimnazija_odrzivog_razvoja