povezi se bojom

Kolindi Grabar-Kitarović predstavljen javno-zdravstveni projekt ‘Poveži se bojom, približi se slikom’

U dvorani Splitsko-dalmatinske županije predstavljen je javno-zdravstvenog projekt ‘Poveži se bojom, približi se slikom’ koji povezuje učenike iz redovitog školskog sustava i njihove vršnjake s teškoćama u razvoju.

Svečanosti su nazočili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i župan Zlatko Ževrnja sa svojim suradnicima.

Predsjednica se zahvalila djeci na prekrasnim radovima i pohvalila ovaj projekt djece i mladih s poteškoćama u razvoju.

“Pozdravljam i veseli me projekt, čestitam svima koji su došli na tu ideju i radili na realizaciji jer puna inkluzija osoba s poteškoćama u razvoju je iznimno bitna. Važno je da shvatimo da u društvu svaki njegov član ili članica može aktivno pridonositi i da svakoga moramo prihvaćati kao sebi ravnima i cijeniti plodove rada njihovih ruku. Posebno me veseli tapiserija koju sam dobila. Naći će mjesto u Uredu, dobit ćete fotografije čim bude postavljena” – poručila je predsjednica.

Predsjednica se fotografirala sa zajedničkim dresom Hajduka i Dinama u čijoj je izradi sudjelovalo nekoliko splitskih i europskih škola u sklopu projekta Svjetskog dana mira. Ovom prigodom djecu i njihove ustanove predsjednica je darivala prigodnim poklonima, a tijekom predstavljanja ovog projekta prikazan je 12-minutni film koji prikazuje sve aktivnosti djece i mladih iz udruga Slave Raškaj, Maestrala i ostalih s područja županije.

U ime Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, događaju su nazočili psihologinja škole,prof.Dragun te učenik Šime Zečić.