alu2

Međužupanijski stručni aktivi Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija u Zadru

Niz godina održavaju se međužupanijski stručni aktivi Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija. Posljednje dvije godine trudili smo se kontinuirano izvoditi takve susrete iako su bili organizirani na daljinu. Ulažemo znanje i energiju u prikupljanje aktualnih tema, nama bliskih i važnih, usko vezanih za struku, ali i šire pa često izabiremo predavače koji će nas informirati i podučiti u pedagoškom pristupu učenicima.

To se posebno odnosilo na period u kojem su učenici bili uključeni u nastavu na daljinu. Za razliku od takvih međužupanijskih aktiva, ovaj posljednji održan je u Zadru 28.11. 2022. U centru kompetencija i u organizaciji Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te Prirodoslovne i grafičke škole Zadar dvadesetak nastavnika iz obje škola mogli su čuti neke novosti u struci kao što  je VR tehnologija i primjena, predavača Ivana Friganovića, nastavnika Prirodoslovne i grafičke škole u Zadru i Stipe Buljata stručnjaka za razvoj Saas tehnologije.

Najvrjednije i primjenjivo u nastavi bio je posjet pogonu  Aluflex packu u Murvici gdje su nastavnici mogli upoznati tijek pripreme i proizvodnje tiska na folijama te primjenjivost za raznoliku ambalažu koju svakodnevno koristimo. Vratili smo se puni dojmova i s idejama kako učenike upoznati s novim tehnologijama.
Teodora Grgić Jeličić
Voditeljica međužupanijskog stručnog aktiva Grafičke tehnologije i audiovizualnih
tehnologija

Galerija slika