Marjan, 11.6.2022

Predstavljanje škole i naših rukotvorina na Marjanu

Učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split su u subotu 11. lipnja na Marjanskoj prvoj vidilici, u kiosku Društva Marjan, predstavili našu školu budućim učenicima i sugrađanima zainteresiranim za djelatnost naše škole, ali i turistima zainteresiranim za rukotvorine naših učenika umjetničkog smjera.

Kroz cijelo prijepodne učenici su znatiželjne posjetioce upoznavali sa zanimanjima koje naša škola osposobljava, terminima otvorenih dana škole kada zainteresirane učenike i roditelje kroz školu provode učenici i nastavnici uz predstavljanje programa pojedinog smjera te termine prijemnih ispita koji su potrebni za upis u prvi razred.

Turiste su najviše zanimali radovi u metalu koji se u sklopu nastavnog programa rade u našoj školi, ali i ostalih proizvoda učeničke zadruge GOGSS. Kiosk na prvoj vidilici naša škola je dobila na korištenje naredne dvije godine za potrebe promoviranja rada škole i prodaje proizvoda školske zadruge GOGSS.

U sklopu projekta Održiva učenička poduzeća u hrvatskim srednjim školama – zelena poduzeća promiču održivo poduzetničko razmišljanje i djelovanje mladih ljudi u Hrvatskoj, učenici naše škole su u volonterskoj akciji uredili spomenuti kiosk što možete vidjeti i na poveznicama portala Sunce-ST i Slobodna Dalmacija.

Darija Ćerdić Vukušić, prof.