noc_muzeja

Noć muzeja: “Inovacije i digitalna budućnost”

Pozivamo Vas da posjetite manifestaciju Noći muzeja moći u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split u vremenu od 18 do 21 sat i zavirite u digitalnu budućnost gospodarstva, gdje ćemo predstaviti projekat HGK Digitalna komora, te Vas upoznati sa svijetom inovacija naših članica.

 

Algebra je za sve osnovnoškolce osmislila radionicu u sklopu programa Digitalna akademija. Djeco, upustite se u veliku avanturu – programirajte bojama robota Ozobota i utrkujte se robotima Q-botima!

 

Kristalna ideja, čija je vlasnica najbolja europska inovatorica u prošloj godini, omogućit će posjetiteljima HGK putem iTherapy tehnologije boravak na zraku obogaćenom vitaminom C, antioksidansima i negativnim ionima, što poboljšava imunitet i sveukupno zdravlje.

 

Za sve roditelje koji odole robotima, Mushroom Cups priprema degustaciju napitaka Go Sharp i Go Fresh, koji kavu čine nutritivno bogatom i zdravijom.

 

Include će promovirati Steora pametnu klupu koja se napaja solarnom energijom te nudi punjenje mobitela i drugih uređaja putem USB-a i bežičnog punjenja, besplatni Wi-Fi, uličnu rasvjetu tijekom noći, rashladni sustav ljeti a grijanje zimi, 15 senzora koji prate razne parametre u blizini te web aplikaciju Dashboard koja prikuplja podatke u stvarnom vremenu.

 

Inovativni studenti Poduzetničkog inkubatora  Aspira, prezentirati će projekte vezane za digitalizaciju Muzeja preko raznih virtualnih šetnji i interaktivnih QR kodova te pokazati simulaciju virtualne šetnje po muzejima kako bi približili svoj budući projekat.

 

U sklopu predstavljanja Hrvatske kao zemlje inovativnih i kreativnih ljudi, koja se diči brojnim izumima, u 20 sati će o izumitelju svjetske slave, znanstveniku Nikoli Tesli, govoriti naša sugrađanka Natalija Princi, autorica knjige Teslina frekvencija mira, Portret jedne vrline.

 

ČEKAMO TE

  1. veljače 2019. od 18 do 21 sat

HGK Županijska komora Split, Obala Ante Trumbića 4, Split