centar izvrnosti

Poziv za prijavu učenika i mentora za sudjelovanje u programima Centara izvrsnosti SDŽ

Kroz proces natjecanja u znanju i provedbu državne mature, uočen je veliki broj potencijalno darovitih učenika koji postižu izvanredne rezultate, ali do sada o njima nije bilo posebne ni sustavne brige.

Isto tako, kroz kompetitivne procese u obrazovanju uočen je veliki broj nastavnika mentora koji dodatnim trudom i radom prepoznaju potencijalno darovite učenike, uključuju ih u poseban rad te ostvaruju natprosječne rezultate.

Upravo iz tih razloga, Splitsko-dalmatinska Županija pokrenula je projekt ,’CENTRI IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE‘, s namjerom stvaranja sustavnih okvira za prepoznavanje, uključivanje i rad s potencijalno darovitim učenicima, ali i otvaranje mogućnosti rada i napredovanja darovitih mentora.

Uz već ustrojeni Centar izvrsnosti iz matematike, kojem je Škola domaćin III. gimnazija, Split, ustrojavaju se dva nova centra izvrsnosti:
1. Centar izvrsnosti iz informatike, kojem je Škola domaćin Elektrotehnička Škola Split, Split
2. Centar izvrsnosti iz novih tehnologija, kojem je Škola domaćin Tehnička Škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

 

Testiranja učenika koji žele steći status polaznika obavit će se po sljedećem rasporedu:
l. Centar izvrsnosti iz informatike: 4. studenoga 2017. u prostorima Elektrotehničke Škole Split, Teslina 2, Split
2. Centar izvrsnosti iz novih tehnologija: 4. studenoga 2017. u prostorima Tehničke Škole za strojarstvo i mehatroniku, Zrinsko-Frankopanska 23, Split
3. centar izvrsnosti iz matematike: 11. studenoga 2017. u prostorima III. gimnazije, Matice hrvatske 11, Split

Rad u Centrima izvrsnosti planiranje subotom u rasporedu rada od 4 (četiri) školska sata s odmorom od pola sata. Nastava bi se odvijala u jutarnjoj smjeni u prostorima Škola koje su domaćini centara izvrsnosti, a raspored će se uskladiti s prijevozom učenika i mentora koji putuju.

Rok za prijavu kandidata istječe u utorak 31. listopada 2017. godine u 23:59 kada će poveznica za prijavu biti zatvorena.

Poveznica za prijavu učenika

Poveznica za prijavu mentora

Javni poziv pročitajte u  cijelosti: JAVNI POZIV -CENTRI IZVRSNOSTI