dump days

Dva nezaboravna dana druženja na DUMP DAYS konferenciji

Učenici naše škole posjetili su DUMP DAYS, najveću besplatnu IT konferenciju na hrvatskom jeziku u gradu Splitu, održanu dana 5 i 6 svibnja 2017 na FESBU (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje).

Tko su Dumpovci?!
DUMP je udruga mladih studenata koji su puni entuzijazma i ljubavi prema tehnologiji. Oni su ekipa koja već dugi niz godina širi znanje i održava hrpu radionica i predavanja od programiranja, Photoshopa itd..

Njihov entuzijazam bio je i više nego vidljiv ova dva dana. Profesorice Dubravka Dabro i Nives Škero prošetali su se s učenicima g2m dok je profesorica Nikolina Smilović povela malo stariju ekipu iz g3m.

I jedni i drugi učenici toliko se se oduševili u petak da im je jako teško pao povratak u školu na daljnu nastavu.

Učenici g3m nisu krili svoj oduševljene, zajedno s profesoricom Nikolinom vratili su se u subotu na FESB u jakom velikom broju. Kao razred web dizajnera zajedno su obišli sve štandove te se raspitali o programskim jezicima te o mogućoj praksi preko ljeta.

IMG_5467

Zahvaljujući profesorici Nikolini, bivšoj studentici FESBa, učenici su poslušali i savjet bivšeg dekana Srdjana Podruga koji je zainteresirao naše učenike i dao im konkretne razloge za upis na Fakultet. Tako smo u razgovoru dodatno saznali da je studiranje besplatno svim studentima prve godine.

Isto tako moramo spomenuti neke šefove tj njihove štandove. Tu su bili i naši bivši učenici, a sadašnji biznisimeni. Tako smo pričali s Tonijem Trivkovićem poslodavcem Slicejack firme koji cijeni znanje naših učenika te ih isto tako zapošljava. Toni osvaja svjetska tržišta, izrađuje web siteove za Američko tržište te nastavlja potragu za dobrim kolegama. Toni nas čeka :))

IMG_5566

Zahvaljujući štandu dobartek.hr nismo bili gladni. Momci koji su izradili site za narudžbu počastili su sve prisutne sa velikim brojem pizza (više od 80 jumbo pizza po danu). Kako se oni ponose svojim projektom, isto tako se ponosimo i mi s njima. Naime, naš bivši učenik Ivan Aras glavni je dizajner stranice, osim što je dizajner također je i vlasnik IT firme.

IMG_5485

Da se sad vratimo na ostatak zbivanja na konferenciji. Osim vrhunskih predavanja, hrane i pića kojeg je bilo u izobilju moramo pohvaliti sveukupnu organizaciju. Znači, nije postojao trenutak da nam je bilo dosadno. Toliko je bilo nagradnih igara i poklona da im se nije znalo broja. Sudjelovali smo na svemu što nam se ponudilo, a tome svemu nije se nazirao kraj. Čak smo bili nagrađeni i samim time što smo došli i drugi dan na konferenciju, te smo na ulazu dobili poklon vrećicu.

IMG_5618

 

Ovaj članak možda je najljepše završiti s porukom jednog učenika:
“Super što ste nas poveli u petak. Super smo se zabavili i naučili nešto novo. Prijavljujemo se u DUMP :D”