Zelena čistka!

Jer, jedino kad se male ruke slože, sve se može!
Zelena čistka danas za čišće sutra!

Ove godine, točnije 26.4.2017 sudjelovali smo u akciji pod nazivom „ZELENA ČISTKA“ , gdje smo uređivali okoliš naše Škole.

Zelena čistka predstavlja najveći volonterski projekt u Hrvatskoj te je u zadnjih pet godina 250.000 volontera iz Hrvatske sakupilo više od 23.000 tona otpada na području cijele države.

Izvanredan odaziv, ali i zabrinjavajuća količina otpada, pokazatelj su sve veće važnosti koju građani pridaju okolišu te snažan signal da je još puno posla pred nama. Također, Zelena čistka ne treba biti shvaćena samo kao jednodnevna akcija čišćenja, već nastojanje kako kroz razne aktivnosti i programe educirati građane o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja.

Iz jedne šire perspektive, ona ima i simbolički značaj s kojim stanovnici iz svih dijelova Hrvatske šalju poruku svijetu, državnim institucijama i sugrađanima u kakvoj zemlji žele živjeti.

Sve veći broj volontera, iz godine u godinu, pokazuje kako u javnosti raste ekološka osviještenost i potreba vraćanja odnosa čovjeka i prirode u ravnotežu.

Hvala učenicima g1b razreda, g2b razreda te 3g razreda na sudjelovanju!