facebook-cover3-1000x288

Dan ružičastih majica

U srijedu, 22.2.2017. obilježili smo Dan ružičastih majica, kojim smo upozorili na problem vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio 2007.g u jednoj kanadskoj srednjoj školi. Učenik Charles McNeill je na nastavu došao odjeven u ružičastu majicu kako bi podržao majčinu borbu protiv raka dojke. Postao je metom nekolicine huligana iz škole. Da bi izrazili protest prema tom agresivnom činu, učenici iste škole David Shepherd i Travis Price kupili su 50 ružičastih majica te ih idući dan podijelili ostalim učenicima. Tako su osudili i izrazili protest prema nasilju.

Ove godine sudjelovali smo u turniru u pikadu u koji su se uključili učenici još šest srednjih škola iz našega grada (Elektrotehnička škola, I.gimnazija, Zdravstvena škola, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Srednja prometna tehnička škola, Obrtna tehnička škola).
Za našu školu sudjelovali su učenici: Karlo Bajramagić, Andrija Nazlić, Damjan Ordulj, Antonio Žarković, Ella Kuko i Lorena Bašić.

Turnir u pikadu, realiziran je  u suradnji sa Pikado savezom Splitsko-dalmatinske županije i pikado klubom Split Londra – prošlogodišnjim europskim prvakom. Natjecanje u pikadu vodiili su predsjednik pikado saveza Eduard Akrap i nastavnik TZK Teo Marinković.

Pobjednici turnira bili su učenici Prometne tehničke škole Split te im ovim putem još jednom čestitamo!