Javni poziv za prijavu učenica i učenika na testiranje za stjecanje statusa polaznika Centra izvrsnosti iz matematike

Kroz procese natjecanja u znanju i provedbu državne mature, uočen je veliki broj darovite djece koja postižu izvanredne rezultate, ali do sada o njima nije bilo posebne ni sustavne brige.

Svjesni ograničenja sustava i redovitog nastavnog procesa, a zbog darovite djece i zbog kvalitetnih nastavnika u Splitsko-dalmatinskoj županija, odlučili smo stvoriti novi sustav u kojem svi oni mogu dati daleko više.

Upravo iz tih razloga, SDŽ pokreće projekt „CENTRI IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE“ s namjerom stvaranja sustavnih okvira za prepoznavanje, uključivanje i rad s nadarenom djecom, ali i otvaranje mogućnosti napredovanja i rada nadarenih mentora.

Prvi Centar izvrsnosti koji ustrojavamo jeste Centar izvrsnosti iz matematike.
Sjedište Centra izvrsnosti iz matematike bit će u III. gimnaziji, Split.

Prethodno testiranje učenika koji žele steći status polaznika Centra izvrsnosti iz matematike obavit će se 29. listopada 2016. u prostorima III. Gimnazije, Split, Matice hrvatske 11.
O točnom vremenu održavanja bit će pravodobno obaviješteni svi prijavljeni kandidati ( učenici i mentori ).

Detalje pročitajte u dokumentu Javni poziv, za pridruživanje popunite Suglasnost za pohađanje nastave, Suglasnost za objavljivanje fotografija učenika i Suglasnost za testiranje učenika.