iStock-000005373958_Man-painting-wall-with-roller.jpg.rend.hgtvcom

Volonterska akcija „Zajedno za Zlatno doba“

U ponedjeljak (16.05.) i utorak (17.05.) u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira 2016., učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, pod mentorstvom Maria Klarića uredili su i obojili ulazna vrata Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split. U akciji su, uz gospodina Klarića, sudjelovala i dva učenika, Stipe i Josip, smjer soboslikar – ličilac.

Ukupno su uložili 30 volonterskih sati, odradivši čitav proces pripreme, brušenja, postavljanja temeljne boje te na koncu bojanja vrata i okvira na ulazu u Centar.

Škola za grafiku, dizajn i održivu gradnju Split već dulje vrijeme uključuje svoje učenike u različite volonterske akcije, koje su korisne podjednako i za same volontere kao i za čitavu zajednicu. Ne samo da mladi volonteri dobivaju potrebnu praksu, već stječu reputaciju u zajednici kao susretljivi, humani i uvijek spremni pomoći.
Suradnja Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split i Škole za dizajn, grafiku i održivu radnju izvrstan je primjer međugeneracijske suradnje. Učenici su, osim što su imali priliku učiniti prostor u kojem se okupljaju umirovljenici ljepšim i oku ugodnijim, također dobili priliku vidjeti koje aktivnosti Centar Zlatno doba nudi svojim korisnicima. Također su imali priliku družiti se s umirovljenicima i iz prve ruke čuti o različitim aktivnostima koje se nude splitskim umirovljenicima.

Galerija slika