header

Naši radovi drugi u državi

Prošli tjedan, 28. i 29.4.2016. godine održalo se državno natjecanje učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije. Ove godine Elektrostrojarska škola u Varaždinu dobila je priliku biti domaćin osmog državno natjecanja.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Uloga i važnost tradicije u suvremenom svijetu” s podtemom “Da se ne zaboravi”.

Naši učenici natjecali su iz oba područja: multimedije i grafičke tehnologije.

Učenici Marijan Jurčević i Ivan Durdov bili su predstavnici naše škole u području multimedije, uz vodstvo mentorice Nikoline Smilović. Za prvi zadatak trebali su izraditi glazbeni spot unutar kojeg je obrađena tema tradicije. Učenici su izabrali pjesmu “Zima”, grupe Kopito, unutar čijeg spota su prikazali elemente tradicijskih dječjih igara. Učenici su osim 2. mjesta u prvom dijelu natjecanja (izradi spota) prikupili veliki aplauz i brojne čestitke kako od ostalih mentora tako i od samog državnog povjerenstva koje je procijenilo da za samo 1.5 bod se njihov spot razlikuje od nagrađenog spota.

Iz grafičke tehnologije učenik Lovre Perajica, uz vodstvo mentora prof. Tomislava Jukića, izradio je montažni tiskovni arak u obliku križa unutar kojeg je prezentirao tradicionalnu noćnu procesiju “Za križem” koja se već nekoliko stoljeća organizira na otoku Hvaru. Važnost te tradicije u suvremenom svijetu prepoznata je i od strane državnog povjerenstva te je tako naš učenik sa svojim montažnim arkom postigao 2. mjesto u prvom dijelu natjecanja tj u izradi rada.

Capture 1 Capture2

Osim izrade zadataka, gdje je vidno da smo se vrhunski plasirali, učenici su samostalno izrađivali i praktični zadatak u trajanju od 4h te skupno s tim bodovima plasirali su se na ukupnu 4. poziciju ovogodišnjeg natjecanja.

Također treba spomenuti i smotru fotografije čiji radovi su krasili atrij škole domaćina. Naša učenica Ivana Ploh, pod vodstvom mentorice prof. Duške Boban, poslala je svoje vrhunske fotografije te nam samim time uljepšala dolazak i prisustvo u školi u Varaždinu. Velika šteta je to što fotografije nisu dio natjecateljske discipline.

no images were found

Za kraj u ime škole, ravnatelja i ostalih profesora želimo čestitati svim učenicima na postignutim rezultatima.