tiskara

Posjet pogonima GRAFOTISKA I VIOLETE – 12.10.2015. Split – Grude – Mostar – Split

U ponedjeljak, 12.10.2015. uputili smo se u posjet pogonima Grafotiska i Violete. Dan je bio idealan, sunčan i topao. Po nas je na školsko parkiralište došao autobus i vozač Viptravela, Jerome d.o.o. kojem smo zahvalni za ugodnu i sigurnu vožnju.
Zašto Grafotisak i Violeta?
Učenici trećeg i četvrtog razreda smjera grafički tehničari pripreme i grafički urednici dizajneri znali bi vam i te kako dati odgovor na to pitanje.
Naime, Grafotisak se proizvodnjom grafičkih proizvoda bavi od 1983. godine. Početak im je bio težak i zahtjevan, od jednostavnog crnog otiska pa sve do tiska u pet boja i lakiranja u jednom prolazu, kao i tiska u osam boja obostrano u jednom prolazu.
Danas sa sigurnošću može reći da je Grafotisak svladao izradu najzahtjevnijih grafičkih proizvoda.
Zahvalni smo gospodinu Ćorluki i ekipi koja nas je ljubazno primila i provela kroz cijeli pogon; imali smo priliku vidjeti uistinu sve i to pod stručnim vodstvom uspješne ekipe Grafotiska.
Sve ono što učimo u školi kroz teoriju i praktičnu nastavu u Grafotisku je dobilo svoju formu i oblik – izrada knjiga, registratora, etiketa, ambalaže i to na najsuvremenijim strojevima i u ugodnom ambijentu!
Nakon obilaska Grafotiska, naša sljedeća destinacija bio je pogon Violete – brenda koji je lansiran 2002. i za više od deset godina postao jednim od najprepoznatljivijih brandova higijenskih proizvoda. Posjetili smo ih na dvije adrese – na prvoj gdje su nam pružili vrhunsko upoznavanje s brendom putem prezentacije i predavanja; od samog plasmana brenda do načina otiskivanja ambalaže. Uistinu smo bili oduševljeni, a domaćini su, osim ljubaznosti i stručnosti pokazali i velikodušnost – svaki učenik i nastavnik dobio je vrećicu s poklonima proizvoda Violete.
Nakon toga, obišli smo njihov novi pogon u kojem se odvija proizvodnja – stručno vodstvo i zanimljiv pristup uistinu je odlika ove mlade i profesionalne ekipe! Hvala im!
Ispunjeni novim spoznajama vezanim za struku, već smo ogladnjeli te smo jedva dočekali stići u osunčani Mostar gdje smo ručali u lijepom ambijentu restorana Hindin Han. Tako siti i zadovoljni, prošetali smo Mostarom pod vodstvom našeg profesora povijesti, Tonija Santrića koji nam je pričao crtice i zanimljivosti o ovom raznolikošću bogatom gradu. Hvala profesore!
Tada je uslijedilo slobodno vrijeme koje smo iskoristili na različite načine – kupovina suvenira, razgledavanje starog dijela, ispijanje kave iz fildžana na suncu…sve u svemu, prava uživancija.
Povratak je uslijedio u večernjim satima. Puni dojmova i veselja vratili smo se u Split!

Galerija slika