izlozba

Izložba naših bivših učenika, medijskih tehničara, Antonija Lazarevića i Petre Dajak

S ponosom obavještavamo sve naše učenike i profesore da se danas 05.05.2015. u 20h u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata u sklopu ciklusa izložbi „Premijere“ otvara izložba naših bivših učenika medijskih tehničara, Antonija Lazarevića i Petre Dajak.Suradnju na projektu ovo dvoje mladih ljudi, koja je započela u još školskim klupama, naša Petra opisuje ovako:
„Antonio i ja smo nakon srednje škole krenuli u naizgled različitim smjerovima. On je upisao preddiplomski studij filma i videa, što je svojevrsni nastavak praktičnog dijela školskog programa, a ja sam se uputila prema teorijskim istraživanjima tj. na studij povijest umjetnosti. Iako smo u srednjoj školi pod mentorstvom profesorice Duške Boban i kustosice pripravnice, Ivane Zaninović, 2012. Godine zajedno radili na projektu „Nove dimenzije – Fundus 60“ u suradnji s Galerijom Meštrović, u trenu završetka srednje škole izgledalo je kao da je to kraj naše suradnje.
Antonio je tijekom prvih godina studiranja u Splitu sudjelovao na raznim projektima poput Međunarodnog festivala kratkometražnog filma – Postira Seaside Film Festival, dok sam ja za to vrijeme sudjelovala na Fast Forward-u u suradnji s Galerijom Umjetnina, te nakon toga, zahvaljujući Erasmus + programu, odlučila istražiti kako se studira i radi u susjednoj Sloveniji. Gotovo tri godine naši se putovi nisu ispreplitali.
Razmišljajući o budućnosti postalo je sve jasnije kakvim se poslovima želimo baviti. Kao i većini studenata povijesti umjetnosti, pisanje tekstova za izložbe i kustoski poslovi zvuče mi najprimamljivije, dok je Antoniju kao mladom umjetniku cilj što ranije se afirmirati na umjetničkoj sceni. I tako su nas ponovno slični životni stavovi i osobito potreba za izražavanjem i istraživanjem doveli do nekih istih zaključaka i ove suradnje na Antonijevoj izložbi „Premijere 46 – Danas vas grlim“.Više o izložbi pročitajte ovdje

http://zlatnavrata.hr/svibanj-2015.html i svakako je pogledajte!