OTVARANJE

Otvorena izložba učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split u Muzeju grada Splita

U utorak 21. travnja 2015. učenici i djelatnici naše škole, u prepunoj svečanoj dvorani Muzeja grada Splita, otvorili su svoju 14. izložbu učeničkih radova. Izložba je postala tradicionalnom, jer se već šestu godinu zaredom održava u prostorijama Muzeja grada Splita.        Otvaranju su nazočili uz ravnatelja škole Ivana Kovačevića, voditeljica odjela za prosvjetu, kulturu, sport, informiranje i tehničku kulturu Nansi Ivanišević, ravnateljica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić, te savjetnica gradonačelnika za prosvjetu Anđelka Visković, kao i brojni profesori, gosti i učenici.

Na samom početku naše male svečanosti, posjetitelji su imali priliku vidjeti film ”Kreativnost” kojeg su režirali, snimili i montirali učenici g2m razreda pod mentorskim vodstvom prof. Duške Boban i Erika Lončara. Film je priča o tri darovita učenika naše škole. Nastajanje filma podržali su TBF, Jadrolinija i Gradsko kazalište mladih u Splitu.

Film je nastao u sklopu školskog projekta ”Kreativnost”, unutar kojeg učenici koji se školuju za zanimanje medijski tehničar, istraživanjem u različitim medijima propituju značaj kreativnosti u svim područjima ljudske djelatnosti, a kao preduvjet za razvoj pojedinca i društva u cjelini.

Učenica g2m razreda, Tina Listeš, došla je tako do ideje koju je razredno odjeljenje svesrdno prihvatilo.  Predložila je da u sklopu predmeta Video osmislimo, snimimo i montiramo film o talentiranim učenicima naše škole, onim mladim ljudima koji svoje slobodno vrijeme koriste usavršavajući svoje talente. Napravili smo niz intervjua među učenicima te za ovu školsku godinu odabrali troje protagonista našeg filma: mladu pjesnikinju Tinu Tomašić (g2m), mladog glumca Andriju Nazlića (1G) i skejtera i budućeg filmaša Marjana Jurčevića (g3m).

Kako je naš škola svojevrsni rasadnik kreativnih mladih snaga, očekujemo da će ovaj projekt praćenja i promoviranja naših darovitih učenika prerasti u stalnu praksu škole, kako bi sve mlade ljude konstantno inspirirali za razvijanje vlastite kreativnosti, a svijetu slali optimistične poruke o ljepšoj budućnosti koja je u sigurnim tj. kreativnim rukama.

Film je izazvao oduševljenje i veliki pljesak prisutnih, a nakon riječi pohvale i podrške koje je izrekla profesorica Anđelka Visković, profesorica Nansi Ivanišević otvorila je izložbu.

Izložba je samo mali presjek učeničkih radova iz umjetničkog i grafičkog smjera. Kako se budući dizajneri unutrašnje arhitekture, dizajneri keramike i metala, web dizajneri te medijski i grafički tehničari nose sa suvremenim umjetničkim izazovima može se pogledati do 30. travnja, od 9 do 13 sati te od 15 do 21 sat u muzejskoj galeriji.

Kao i svake godine, radujemo se vašoj posjeti!

Galerija slika