dica-dici

Predstavljanje projekta “Djeca Splita, djeci Splita”

Nastavljajući svoju višegodišnju uspješnu suradnju Muzej grada Splita i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split predstavili su svoj najnoviji projekt “Djeca Splita, djeci Splita”. Predstavljanje se održalo u srijedu, 26. studenoga 2014. godine u Svečanoj dvorani Muzeja grada Splita.Predstavljanju su nazočili, uz sudionike projekta i brojni posjetitelji kojima su se obratili ravnateljica Muzeja grada Splita, Elvira Šarić Kostić i ravnatelj Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Ivan Kovačević.

Projekt “Djeca Splita, djeci Splita” je nastao u sklopu pedagoško-edukativne djelatnosti Muzeja grada Splita pri čemu se osobit naglasak stavlja na rad s djecom predškolskog i školskog uzrasta.
Djelatnici Muzeja grada Splita, zadovoljni dosadašnjom suradnjom, pozvali su učenike Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split da osmisle projekt izrade namještaja za djecu predškolskog uzrasta, kako bi se oni što ljepše i ugodnije osjećali provodeći vrijeme na radionicama u Muzeju grada Splita.
Prof. Juraj Krstinić za svoje učenike 3A razreda smjera Dizajneri unutrašnje arhitekture je pripremio projektni zadatak koji je uključivao niz parametara usklađenih s potrebama pedagoško-edukativnih radionica. Učenici su prema zadatku dizajnirali lako sklopiv i prenosiv namještaj koji zauzima što manje mjesta, a ujedno je ergonomski prilagodljiv potrebama predškolskog uzrasta.
Projektirali su drveni sklopivi stol i sklopivu stolicu – klupu te samostalno izradili sedam stolova i četrnaest stolica.
Zadovoljstvo i veselje učinjenim svojim izvedbama okrunili su i članovi Studija za pjevanje i ples Perlice Ingrid Flesch te uvijek rado viđen gost Vedran Limić.