povezi se

Poveži se bojom, približi se slikom

„POVEŽI SE BOJOM, PRIBLIŽI SE SLIKOM“ naziv je projekta nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko –dalmatinske županije, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.Kao i nebrojeno puta do sada, ponosni smo što možemo sudjelovati i time podržati ovaj projekt kojemu je cilj potaknuti i olakšati uključivanje djece i mladih s posebnim potrebama u socijalnu komunikaciju i interakciju s vršnjacima kroz različite radionice na temu „Boje, osjećaji i raspoloženje“
LJUBAV JE ŽUTA, SIGURNOST JE ZELENA…!
Boje mogu pokvariti ili popraviti raspoloženje, umiriti um, potaknuti kreativnost, osjećaje sreće ili tuge. One nemaju samo estetsku funkciju nego mogu biti pomoć na unutarnjem putu samorazvoja. Služe kao projektivna tehnika u ekspresiji-izražavanju emocionalnih stanja ili zbivanja.
Multisektorska i multidisciplinarna suradnja različitih institucija i djelatnika, javno zdravstvenim pristupom skrenuti će pozornost na potrebu očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja djece s posebnim potrebama/teškoćama.
U sklopu navedenog, učenici naše Škole 3. B razreda pod vodstvom prof. P. Kovačić i T. Ukas pomagali su u izradi tapiserija štićenicima Centra „Juraj Bonači“. Evo kako je to izgledalo: